Luistercursus Geschiedenis van de Lage Landen

Leer alles over de geschiedenis van Nederland en België, vanaf de prehistorie tot aan onze tijd. De luistercursus Geschiedenis van de Lage landen van Europa biedt u deze geschiedenis als levendig verteld verhaal op een stevige basis. De cursus is samengesteld op wetenschappelijke grondslag.

De cursus Geschiedenis van de Lage Landen bestaat uit 350 minicolleges (mp3) van 5 minuten, samen goed voor 30 uur geschiedenis. Luister naar de minicolleges, thuis of onderweg, waar en wanneer u maar wilt.

Klik hier voor een inhoudsopgave van alle 350 minicolleges

Prijzen:

  • Het complete pakket koopt u voor €34,95.
  • De 350 minicolleges kosten €24,95.
  • De 5 e-boeken kosten €12,50.

Samenhang minicolleges en e-boeken:
Podcasts 1 – 85 e-boek 1 Prehistorie tot Hanzetijd
Podcasts 86 – 170 e-boek 2 Hanzetijd tot 1672
Podcasts 171 – 255 e-boek 3 Rampjaar tot afscheiding België
Podcasts 256 – 340 e-boek 4 Koning Willem I tot heden
Postcasts 341 – 350 e-boek 5 Overzicht en toelichtingen

Nu bestellen »

Bij de minicolleges zijn 5 e-boeken verkrijgbaar, met daarin de tekst van de colleges in schrijftaal, interessante aanvullingen, een uitgebreide index en een chronologie.

Klik hier voor een voorbeeld van het eerste e-boek (pdf bestand)

De minicolleges zijn niet ingedeeld in tijdvakken of vensters. De verteller probeert juist om zonder te speculeren verbanden te schetsen op lange termijn.

U leert in deze cursus over het verleden van de Lage Landen tegen de achtergrond van de bredere ontwikkelingen in Europa. Zeker sinds de tijd van Romeinen heeft deze regio altijd een eigen gezicht had met eigen karakteristieken, zowel geografisch en cultureel als wat de samenstelling van de bevolking betreft.

Is er een toekomst voor Nederland en België? Gaan beide landen door als nationale staten of zullen ze weer veranderen in Europese regio’s, zoals ze vroeger waren? Hoofdsteden, grenspaaltjes en internationale samenwerking zijn zaken van de laatste eeuwen. Daarvoor waren de Lage Landen niet meer dan een handvol lapjes op de grote Europese deken. Nog vroeger was er alleen sprake van vaag omschreven machtsgebieden. Dat leverde spannende geschiedenis op.

Deze complete mp3-serie bevat alleen gesproken tekst en de afleveringen zijn afzonderlijk of achter elkaar te beluisteren op uw pc, tablet of mobiel.

Nu bestellen »